Rólunk

Internet búvárok vagyunk. Blog oldalunkat azzal a céllal hoztuk létre, hogy láthatóbbá tegyük a hazai vállalkozásokat az online térben. Ezt a digitális marketing legmodernebb eszközeinek a használatával érjük el. A  Blog oldalunkon való megjelenéshez, kérünk küld el üzenetedet a Kapcsolat menüpontban.

Kapcsolat
Kiemelt Partnereink
Számítástechnikai partnereink
Külföldi partnerek
TANÁCSADÁS a következő településeken:

Budapest, Győr, Miskolc, Pécs, Szeged, Debrecen Mosonmagyaróvár, Sopron, Fertőd, Kapuvár, Csorna, Győr, Pápa, Celldömölk, Sárvár, Kőszeg, Szombathely, Ják, Körmend, Szentgotthárd, Csepreg, Zalalövő, Vasvár, Jánosháza, Devecser, Ajka, Sümeg, Pécsvárad, Komló, Sásd, Dombóvár, Bonyhád, Bátaszék, Baja, Bácsalmás, Szekszárd, Tolna, Fadd, Paks, Kalocsa, Hőgyész, Tamási

Balatonboglár, Kaposvár, Csurgó, Nagyatád, Kadarkút, Barcs, Szigetvár, Sellye, Harkány, Siklós, Villány, Bóly, Mohács, Pécs, Szentlőrinc Andocs, Tab, Lengyeltóti, Simontornya, Enying, Dunaföldvár, Solt, Szabadszállás, Sárbogárd, Dunaújváros, Kunszentmiklós, Ráckeve, Gárdony, Székesfehérvár, Balatonföldvár, Siófok, Balatonalmádi, Polgárdi, Balatonfűzfő, Balatonfüred, Veszprém, Sátoraljaújhely

Szentes, Mindszent, Kondoros, Orosháza, Hódmezővásárhely, Szeged, Battonya, Mezőkovácsháza, Békéscsaba, Nagymaros, Nyergesújfalu, Kismaros, Göd,Szob, Rétság, Balassagyarmat, Romhány, Hollókő, Szécsény, Aszód, Hatvan, Monor, Lajosmizse, Soltvadkert, Kiskőrös, Kecel, Dusnok, Kiskunhalas, Jánoshalma, Bácsalmás, Kelebia, Röszke, Mórahalom, Kiskunmajsa, Kistelek, Kiskunfélegyháza, Bugac, Kecskemét, Tiszakécske

Konténer rendelés

 
Konténer rendelés

Nagykörös, Cegléd, Budaörs, Pécel, Gödöllő, Dunakeszi, Budakeszi, Szentendre, Dorog, Esztergom, Visegrád, Mátrafüred, Bátonyterenye, Salgótarján,Rudabánya, Szendrő, Edelény, Kazincbarcika, Sajószentpéter, Ózd, Miskolc, Eger, Mezőkövesd, Füzesabony, Tiszafüred, Heves, Jászapáti, Kunhegyes, Újszász, Kisújszállás, Törökszentmiklós, Szolnok, Martfű, Tiszaföldvár, Túrkeve, Mezőtúr, Gyomaendrőd, Szarvas, Kunszentmárton, Csongrád, Abony, Nagykáta, Újszász, Jászberény, Jászfényszaru, Jászárokszállás, Lőrinci, Gyöngyös, Pásztó,Gyula, Sarkad

Békés, Mezőberény, Szeghalom, Berettyóújfalu, Biharkeresztes, Püspökladány, Karcag, Derecske, Nádudvar, Hajdúszoboszló, Debrecen, Balmazújváros, Hajdúböszörmény, Téglás, Hajdúhadház, Nyíradony, Újfehértó, Hajdúdorog, Mezőcsát, Polgár, Hajdúnánás, Tiszaújváros, Tiszavasvári, Tiszalök, Tokaj, Felsőzsolca, Szikszó, Szerencs, Sárospatak, Zalaszentgrót

Hévíz, Tapolca, Keszthely, Lenti, Zalakaros, Letenye, Nagykanizsa, Marcali, Böhönye, Fonyód, Balatonlelle,  Encs, Kisvárda, Nagyhalász, Vásárosnamény, Nyíregyháza, Mátészalka, Fehérgyarmat, Máriapócs, Nyírbátor, Nagykálló, Várpalota, Ajka, Herend, Mór, Kincsesbánya, Oroszlány, Kisbér, Tatabánya, Pannonhalma, Bábolna, Komárom, Tata, Pilisvörösvár, Bicske, Érd, Százhalombatta, Martonvásár, Százhalombatta, Gyál

Budapest egész területe:

Budapest 1. kerület, 2. kerület, 3. kerület, 4. kerület, 5. kerület, 6. kerület
Budapest 7. kerület, 8. kerület, 9. kerület, 10. kerület, 11. kerület, 12. kerület
Budapest 13. kerület, 14. kerület, 15. kerület, 16. kerület, 17. kerület, 18. kerület
Budapest 19. kerület, 20. kerület, 21. kerület, 22.kerület, 23. kerület
Nem működő CURL function.
Nem működő CURL function.

Írta: Kovács Dorina


Milyen a jó ház hőszigetelés? Gacsály Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Milyen a jó ház hőszigetelés? Gacsály Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Milyen a jó ház hőszigetelés?

 

Egy jó ház hőszigetelése több tényezőtől függ, és az optimális megoldás a ház típusától, az építési anyagoktól és az éghajlati viszonyoktól is függ.

Milyen a jó ház hőszigetelés?

 

Egy jó ház hőszigetelése több tényezőtől függ, és az optimális megoldás a ház típusától, az építési anyagoktól és az éghajlati viszonyoktól is függ. Az alábbiakban néhány általános elvet és jellemzőt találsz egy jó ház hőszigetelésével kapcsolatban. Fontosak a hőszigetelő anyagok kiválasztása, vastagsága és sűrűsége befolyásolják a hőszigetelés hatékonyságát. Az sem mindegy, hogy mit szeretnénk szigetelni, homlokzati hőszigetelést vagy tető-és padlószigetelést vagy esteleg nyílászárók hőszigetelését tervezzük. Olvasd tovább és néhány tanácsot, tippet találsz a jó ház hőszigeteléséről.

Egy jó ház hőszigetelése az energiahatékonyságot és a komfortot is javítja. Megfelelő hőszigeteléssel csökkenthető a fűtési és hűtési költségek, és a lakók számára kellemesebb belső hőmérséklet alakítható ki az év minden időszakában.

 

Hőszigetelő anyagok: A jó hőszigetelés alapja a megfelelő hőszigetelő anyagok kiválasztása és alkalmazása. Néhány gyakran használt hőszigetelő anyag közé tartozik a üveggyapot, kőzetgyapot, cellulóz fúvással, polisztirol hab, poliuretán hab, és az EPS (habosított polisztirol). Az anyagok hővezetési tulajdonságai, vastagsága és sűrűsége befolyásolják a hőszigetelés hatékonyságát.

 

Homlokzati hőszigetelés: Az épület homlokzatának megfelelő hőszigetelése kulcsfontosságú. A homlokzati hőszigetelés lehet külső vagy belső kivitelezésű. A külső hőszigetelés során a hőszigetelő anyagot a homlokzat külső részére helyezik fel, míg a belső hőszigetelésnél a hőszigetelés a belső felületeken található.

 

Tető- és padlószigetelés: A tető és a padló hőszigetelése szintén kiemelten fontos. A tetőn található hőszigetelő réteg (pl. tetőtérbe húzott üveggyapot vagy kőzetgyapot) segít megakadályozni a hőveszteséget a tetőn keresztül. A padlószigetelés pedig meggátolja a hideg talajból származó hőáramlást.

 

Nyílászárók hőszigetelése: A jó minőségű nyílászárók (ablakok és ajtók) hőszigetelő tulajdonságai szintén jelentős hatással vannak az épület hőveszteségére. Energiahatékony ablakokat és ajtókat érdemes választani, amelyek többrétegű üvegezéssel, tömítésekkel és hőszigetelő profilokkal rendelkeznek.

 

Légbetörések megakadályozása: Fontos, hogy az épületben ne legyenek nem szándékos légbetörések vagy repedések.

 

Egy jó ház hőszigetelése során fontos megakadályozni a nem szándékos légbetöréseket és repedéseket. Ennek érdekében:

 

Ellenőrizd az ablakok és ajtók tömítéseit, és cseréld ki az elhasználódott vagy sérült tömítéseket. A jó minőségű tömítések megakadályozzák a hideg levegő és nedvesség bejutását.

 

Törjön ki az épületben lévő repedéseket és réseket, és tömítsd be őket. Használj megfelelő tömítőanyagot, például szilikon vagy poliuretán habot.

 

Gondoskodj arról, hogy a falak, padlók és tetők építése szilárd és megfelelően szigetelt legyen. Szakemberrel konzultálhatsz az optimális építési technikák és anyagok kiválasztásához.

 

Vegyél figyelembe más olyan tényezőket is, mint például a hideg hidak (hideg hidak), amelyek hőveszteséget okozhatnak az épületben. A hideg hidak elkerülése érdekében a megfelelő szigetelőanyagok alkalmazása és a megfelelő tervezési elvek betartása fontos.

 

Ha lehetséges, végezz egy hőkamerás vizsgálatot az épületben, hogy azonosítsd a hőveszteség forrásait és azon területeket, ahol javításra van szükség.

 

Ne felejtsd el, hogy a jó hőszigetelés mellett a megfelelő szellőzés is fontos. Gondoskodj a megfelelő légáramlásról és szellőztetésről, hogy elkerüld a pára felhalmozódását és a penészképződést.

 

Ezek csak általános elvek és szempontok a jó ház hőszigeteléséhez. Minden épület más, ezért érdemes konzultálni szakemberrel vagy építési szakértővel, hogy a konkrét helyzetre és igényekre szabott legyen a hőszigetelési megoldás. Fontos azonban megjegyezni, hogy a jó hőszigetelésnek nem csak az anyagok és technikák kiválasztásával kell foglalkozni. Az épület megfelelő tervezése, a légbetörések minimalizálása, valamint a megfelelő szellőzés és páralecsapódás elleni intézkedések is fontosak a hőszigetelés hatékonyságának biztosításához.



<-- Vissza a Milyen a jó ház hőszigetelés? Gacsály Szabolcs-Szatmár-Bereg megye blog oldalra!

További cikkek